Театр «Мізантроп» представив у Києві чергову прем’єру

Театр «Мізантроп» представив у Києві чергову прем’єру
Вистава театру «Мізантроп» «Запрошення на страту»
Автор фото: Катерина Худякова

Виставу «Запрошення на страту» показали на сцені Театру російської драми

17 лютого на сцені Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки відбулася чергова прем'єра від театру «Мізантроп» – вистава «Запрошення на страту» за романом Володимира Набокова.

До цього, 15 лютого, виставу було показано в Одесі.

Новий проект колективу показав, що молодий і безкомпромісний театр, незважаючи на невеликий вік, уже знайшов свого глядача і міцно зайняв власну нішу на київській і української театральній сцені. Глядачі зазначили, що театр вирізняється серед інших своєю інтелектуальною і естетичною подачею матеріалу. А сам «Мізантроп» наполягає, що його головною фішкою були і залишаються мультижанровість і універсальність артистів.

3_01Вистава «Запрошення на страту». Автор фото: Катерина Худякова

«Я думаю, контакт із публікою було знайдено. Ми ніколи не знаємо, як пройде черговий показ вистави, але цього разу, мені здається, нас було почуто», – поділився своїми спостереженнями режисер Ілля Мощицький.

2_02Вистава «Запрошення на страту». Автор фото: Катерина Худякова

У новій виставі артисти театру постали не лише в амплуа драматичних акторів і танцюристів. Їм так само довелося освоїти вокал і гру на музичних інструментах. Вони наживо виконували яскраві музичні номери, які були органічно вплетені у виставу.

У виставі також взяв участь відомий музикант, актор і режисер Дмитро Тодорюк.

Колектив планує гастролі вистави «Запрошення на страту» в квітні і травні.

Крім того, в травні колектив візьме участь у двох міжнародних театральних фестивалях.

Також театр уже працює над двома новими постановками, одна з яких буде унікальною міжнародною творчою колаборацією. Уже в квітні цього року відбудеться нова гучна прем'єра. Тема, яку збирається порушити «Мізантроп», поки що тримається в секреті, але обіцяє бути скандальною, резонансною і неоднозначною.

Стрімкий розвиток театру і пошук нових форм ставить складніші завдання перед артистами, тому і початковий склад трупи в подальшому буде видозмінюватися. Про це розповів композитор і співзасновник театру «Мізантроп» Дмитро Саратський.

«Театр «Мізантроп» – це не тимчасовий «проект», що проходить етап у житті, або просто творчий експеримент. Зараз уже абсолютно ясно, що це справа життя, яку ми будемо невпинно розвивати і виводити на більш високі рівні. Ставлячи перед собою амбітні завдання, ми розуміємо, що не всі в колективі готові їх витримати, так як це вимагає багато сил і роботи, в першу чергу над собою, тому цілком природним є факт «самовідсіювання» і пошуку нових особистостей. Це нормальний процес, адже, як відомо, статичність, відсутність рухливості і небажання розвитку – смерть для творчого колективу», – сказав він.

Зараз театр «Мізантроп» ініціює серію кастингів і зустрічей для пошуку однодумців і попутників, які не бояться кидати виклик собі і суспільству.

Також читайте інтерв’ю із режисером театру «Мізантроп» – «Ілля Мощицький: На Донбасі триває війна, але ресторани у Києві чомусь не спорожніли»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: