Степанов розповів, як в Україні планують захищати лікарів від коронавірусу

Степанов розповів, як в Україні планують захищати лікарів від коронавірусу
Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов

За словами глави МОЗ, забезпечення необхідними засобами захисту медиків було одним із перших завдань, які йому дав президент

В Україні створено єдину базу щодо залишків та потреб медиків у лікарнях, які борються з новою коронавірусною інфекцією.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в ефірі ТСН.Тижня.

«Вже створена загальна база по країні щодо кожної з 242 лікарень, які визначені для боротьби з коронавірусом, всі потреби, що в них є у залишках, коли і що їм треба постачати. На жаль, кількість того, що нам треба постачати, це засоби індивідуального захисту - костюми, респіратори і все решта, - це все в сотнях і тисячах штук нам потрібно. Але практично через день прилітають літаки з Китаю. Ми все це завозимо й одразу роз’їжджається все це по Україні», - наголосив міністр.

За словами Степанова, забезпечення необхідними засобами захисту медиків було одним із перших завдань, які йому дав президент України Володимир Зеленський.

«Це мій пріоритет, бо на лікарів, на середній медичний персонал, в нас найголовніша надія. Мій пріоритет - створити нашим лікарям максимальні умови, щоби вони були максимально захищені», - додав він.

Окремо Степанов запевнив, що йдеться про декілька днів, протягом яких буде нарощено захист медиків.

Як відомо, МОЗ доповнить протокол лікування хворих на коронавірус новими препаратами.

Раніше Міністерство охорони здоров'я затвердило протокол лікування коронавірусу.

До слова, Уляна Супрун рознесла в пух і прах схему лікування Covid-19, затверджену МОЗ.

Нагадаємо, в Україні станом на вечір 5 квітня зафіксовано 1308 випадків коронавірусної хвороби Covid-19: 37 людей померли, 28 - одужали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: