В Україні три області не пом'якшать карантин з 22 травня

В Україні три області не пом'якшать карантин з 22 травня

В Україні області повинні виходити з карантину у п'ять етапів

З 22 травня три області Буковина, Волинь та Рівненщина не перейдуть до другого етапу виходу з карантину, який почне діяти в Україні з 22 травня, через невідповідність.

Про це повідомляє телеграм-канал міністерства охорони здоров'я України.

«Станом на 18 травня ситуація з захворюванням на Covid-19 у кількох західних областях (зокрема Чернівецькій, Волинській, Рівненській) не дозволяла перейти до чергового етапу пом’якшення карантину», - йдеться у повідомленні.

В Україні області повинні виходити з карантину у п'ять етапів, цей вихід відбуватиметься адаптивно, залежно від епідеміологічної ситуації в областях.

«Ми пропонуємо встановити адаптивний карантин з 22 травня по 22 червня. При цьому ми запроваджуємо ознаки епідемічної ситуації в регіонах, а саме: інцидентність, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, а також кількість ПЛР- та ІФА-тестів. На основі цих показників будуть прийматися рішення щодо послаблення карантину. Всього у нас буде 5 етапів пом’якшення обмежувальних заходів», – повідомив під час брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Як повідомлялося, очільник МОЗ назвав чотири етапи пом'якшення карантину.

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 20 травня підтверджено 19 230 випадків Covid-19, з них 5 955 одужали, 564 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 354 випадки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: