Музейники провели ревізію у Почаївській лаврі

Музейники провели ревізію у Почаївській лаврі
Перевірка в Почаївській лаврі
Фото: news.church

В результаті перевірки всі святині виявилися на місці, запевняють в УПЦ МП

Комісія Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника в середу провела ревізію в Свято-Успенській Почаївській лаврі.

Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Перевірку здійснювали в Успенському соборі, Троїцькому соборі, монастирських келіях, архієрейських будинках, дзвіницях і надбрамному корпусі.

«5 грудня Кременецько-Почаївський державний історико-архітектурний заповідник перевірив наявність експонатів, згідно з реєстром 60-х років, на території Свято-Успенської Почаївської Лаври … В результаті перевірки всі святині виявилися на місці», - йдеться в повідомленні УПЦ МП.

Також зазначається, що перевірку наявності зареєстрованих експонатів комісія заповідника провела згідно опису радянського періоду.

Як відомо, Московська церква планує судитися через позбавлення права на Почаївську лавру.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України скасувало незаконну перереєстрацію споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Раніше стало відомо, що Головне управління Нацполіції у Тернопільській області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неправомірних дій держреєстратора під час реєстрації права користування нерухомим майном комплексу Почаївської лаври УПЦ Московського патріархату.

Також Міністерство культури звернулося до Міністерства внутрішніх справ провести ряд запобіжних заходів з метою запобігання пошкодження, знищення та викрадення церковного майна та історико-культурних цінностей з релігійних храмів УПЦ МП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: