Запоріжжя оговтується від ракетного удару, авіабомби на Херсонщині: ситуація в регіонах

Запоріжжя оговтується від ракетного удару, авіабомби на Херсонщині: ситуація в регіонах
Минулої доби рашисти здійснили шість ракетних ударів по Запоріжжю
фото: пресслужба ДСНС

На Куп’янському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів

Ситуація в регіонах станом на 9.00 за даними обласних державних адміністрацій.

Чернігівщина

За добу – дев’ять обстрілів (77 вибухів). Ворог обстрілював Новгород-Сіверський, Чернігівський райони із мінометів, ствольної артилерії, АГС. Також зафіксовано вісім вибухів від некерованих авіаційних ракет у Семенівській громаді Новгород-Сіверського району.

В одному із сіл Семенівської громади вибухами пошкоджено лінію електропередач. Про втрати серед місцевого населення чи інші пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила. Дані уточнюються.

Сумщина

Вчора протягом дня росіяни здійснили дев'ять обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 41 вибух. Обстрілів зазнали Шалигинська, Краснопільська, Білопільська громади. Без наслідків. Ніч на Сумщині минула без обстрілів.

Запорізька область

Унаслідок нічного удару по Запоріжжю поранення отримали пʼятеро людей, троє – зниклих безвісти. Також відомо про двох загиблих.

Минулої доби рашисти здійснили шість ракетних ударів по Запоріжжю, 7 БПЛА-атак по Гуляйполю, Новодарівці та Малій Токмачці, обстріляли з РСЗВ Оріхів, Малу Токмачку й Новоданилівку, а також вгатили 4 авіаснарядами по Роботиному й Новоданилівці.

По території Новоандріївки, Малинівки, Роботиного, Білогір'я, Левадного, Червоного, Чарівного, П'ятихаток, Малих Щербаків, Степового, Плавнів, Кам'янського та інших прифронтових міст і сіл прийшлося 118 артобстрілів.

Надійшло 33 повідомлення про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

Дніпропетровщина

Вночі ворог продовжував бити по Нікопольщині. З важкої артилерії обстрілював районний центр, Марганецьку та Мирівську громади. Випустив майже два десятки снарядів.

Рятувальники ще обстежують населені пункти, які атакував агресор. Уточнюють наслідки ударів. Минулося без загиблих та постраждалих.

Вчора під ворожим ударом вдень були Марганецька та Мирівська громади Нікопольського району. Агресор гатив по тамтешніх селах з важкої артилерії. Скидав боєприпаси з БпЛА. Пошкоджено інфраструктурний об’єкт. Минулося без постраждалих.

Харківщина

На Куп’янському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема, Красне Перше, Синьківка, Петропавлівка, Кислівка, Піщане.

Українські воїни відбили понад 15 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка та Кислівка.

Внаслідок обстрілів с. Кіндрашівка Куп'янського району пошкоджено приватний будинок та газова труба. Неподалік села Піски-Радьківські Ізюмського району на невідомому вибуховому пристрої підірвався трактор МТЗ. Внаслідок детонації зайнялася пожежа. 52-річний водій трактора загинув на місці.

Луганщина

Штурми Надії з боку росіян продовжилися, за учора зупинені ще дев’ять атак біля цього населеного пункту. Ударів з неба протягом доби завдано в районі Серебрянського лісництва та Білогорівки.

Макіївка, Невське та Білогорівка перебували під артилерійським та мінометним вогнем противника. За добу противник здійснив 139 обстрілів (548 снарядів).

Донеччина

По населеним пунктам області росіяни здійснили шість обстрілів. Вид озброєння – ЗРК «С-300», РСЗВ «Смерч», артилерія, міномет. Під вогнем рашистів: Словʼянськ, Часів Яр, Авдіївка, смт Велика Новосілка, с.Федорівка.

Пошкоджено чотири житлових будинки, гуртожиток, три цивільних автомобіля, 2 складських приміщення. На Донеччинаі за добу: одна людина загинула, одну людину поранено.

Миколаївщина

Сьогодні вночі артилерійські ворожі обстріли фіксувалися по акваторії Куцурубської громади. Минулося без постраждалих.

Херсонщина

Цієї ночі під вогнем були 11 населених пунктів правобережжя, у тому числі й Херсон. Один з ударів прийшовся по Благовіщенському. Там постраждала 69-річна жінка. Вона госпіталізована з численними травмами у вкрай важкому стані. 

З трьох СУ-34  ворог випустив  шість авіабомб по Новобериславу. Був приліт на територію приватного будинку. 63-річний власник отримав тяжкі травми, від яких загинув на місці.

Зараз з’ясовуються масштаби руйнувань після нічних обстрілів. За добу по області противник здійснив 70 обстрілів (404 снаряди), з них по м. Херсон – чотири обстріли (16 снарядів).

Внаслідок обстрілів Херсону постраждав працівник охоронної фірми, який під час обстрілу знаходився у службовій автівці. Його госпіталізували; стан постраждалого – середньої важкості.

Також ворог здійснив обстріл транспортного підприємства. Постраждали двоє працівників. Це чоловіки віком 52 роки. Вони госпіталізовані з мінно-вибуховими травмами. Внаслідок обстрілу середмістя Херсона, поранення отримали жінки 57 і 66 років. Їм надана допомога на місці. Є часткове руйнування їхнього житла. Також пошкоджені сусідні багатоповерхівки.

Внаслідок авіаобстпілу с. Веселе, Каховського району травми середньої важкості отримала 54-річна жінка.

З артилерії ворог вкрив Червоний Маяк. Сталося займання господарської споруди. А у Золотій Балці – влучання у приватний будинок. На щастя, без жертв. Всього за добу через російську агресію шестеро людей дістали поранення.

Триває 602-га доба повномасштабної війни Росії проти України. Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. Протягом минулої доби відбулося 69 бойових зіткнень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: