Кампанія зі збору підписів проти автокефалії провалилася – заступник голови АП

Кампанія зі збору підписів проти автокефалії провалилася – заступник голови АП

У президента впевнені, що залякування, тиск на ієрархів і священиків, поширення брехні у ЗМІ не завадить створенню української помісної церкви

Священників та єпископів Української православної церкви Московського патріархату примушували на готових бланках підписувати звернення до Вселенського Патріарха, аби той не давав дозвіл автокефалію, але ця кампанія виявилась провальною. Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів заступник голови Адміністрації президента Ростислав Павленко

«Ми бачили, як провалилася кампанія зі збору підписів проти автокефалії: чимало священиків чи навіть владик з Московського патріархату відмовлялись брати в цьому участь», - зазначив Павленко.

Він не заперечив, що Московський патріархат та його прихильники часто чинять опір зусиллям української сторони отримати Томос на автокефалію від Константинополя, але додав, що будь-які дії, які означатимуть або порушення закону, або будуть вести до насильства будуть зупинятись.

«Залякування, тиск на ієрархів і священиків, поширення брехні (у ЗМІ чи через єпархії і парафії), намагання збити з курсу на автокефалію Константинополь, збір якихось листів – усе це переконує лише ініціаторів цих дій», - стверджує заступник голови президентської адміністрації. 

Інші церкви не виступають проти автокефалії Української православної церкви.«Радше є бажання дочекатись офіційного рішення Фанару, його реалізації в Україні – і тоді вибудовувати стосунки з новою церквою. До слова, однією з найбільших православних церков світу»,- підсумував Павленко.

Читайте також: Заступник голови Адміністрації президента Ростислав Павленко: Москва кинула виклик вселенському православ’ю

Нагадаємо, за словами Павленка, Москва запускає відверту брехню і бруд в ЗМІ, аби завадити українській церкві отримати автокефалію. Але у Вселенському патріархаті ретельно перевіряють факти, тому не звертають увагу на міфи Москви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: