Комітет виборців рекомендує кандидатам у президенти замовити держохорону

Комітет виборців рекомендує кандидатам у президенти замовити держохорону

Кошель припускає ймовірність нападів на кандидатів у президенти, аби зірвати вибори в Україні

Комітет виборців України закликає усіх кандидатів у президенти України скористатися державною охороною через загрозу здійснення Росією підривної діяльності.

Про це заявив голова КВУ Олексій Кошель на шотландсько-українському круглому столі з питань виборів і протидії російській дезінформації, повідомляє «Укрінформ».

«Ми наголошуємо, що російські спецслужби можуть полювати не лише за рейтинговими кандидатами, а можуть проводити окрему підривну діяльність, скажімо, з огляду на регіональний аспект або з огляду на дотичність до того чи іншого кандидата. Тому вони не будуть звертати увагу на рейтинги чи на епатажність. І тому ми закликаємо всіх без винятку кандидатів у президенти скористатися державною охороною. Тому що це не лише питання їх особистої безпеки, це також питання додаткових ризиків для виборчої кампанії», - наголосив Кошель.

Він пригадав інцидент з нападом на Анатолія Гриценка і його однопартійців в Одесі 28 листопада минулого року і зауважив, що є «цілком реальні ризики, що в період виборів подібні прецеденти можуть збільшитись у десятки разів».

Кошель також нагадав, що у Міністерстві внутрішніх справ раніше заявили про готовність надати держохорону для кандидатів у президенти.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко завтра, 29 січня, візьме участь у форумі, на якому очікується, що він оголосить про участь у виборах 31 березня. 

Раніше стало відомо, що співак Святослав Вакарчук заявив, що не братиме участі у виборах президента.

Голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал заявив, що відомство проведе попередню перевірку всіх міжнародних спостерігачів, що прибудуть на вибори президента України.

 До вашої уваги:  
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: