Лутковська закликала Раду прийняти законодавство про мирні зібрання

Лутковська закликала Раду прийняти законодавство про мирні зібрання
Валерія Лутковська
Фото: Станісав Груздєв

Екс-омбудсмен нагадує, що просила парламент врегулювати питання щодо мирних зібрань ще у 2014-му

Валерія Лутковська, екс-уповноважена з прав людини, звертає увагу на те, що в Україні досі немає механізму реалізації конституційного права на мирне зібрання. Про це вона зазначила в інтерв’ю «Главкому».

«Що поєднувало ситуацію на Майдані і ситуацію на Грушевського, коли розганяли це наметове містечко? Одна системна проблема – відсутність законодавчого врегулювання, механізму реалізації конституційного права на мирне зібрання», — говорить Лутковська.

Екс-омбудсмен нагадує, як в лютому 2014-го була спеціальна доповідь, яку вона випустила одразу щодо всіх порушень прав людини на Майдані. І тоді просила народних депутатів врегулювати це питання та унормувати діяльність поліції під час проведення мирного зібрання. Аби не можна було, наприклад, гасити шини в мороз водою так, щоб обливати людей. Або застосовуючи ще якісь неправильні методи.

«І досі влада цього не врегулювала, — підкреслює Лутковська. — Я ж не думаю, що вона зацікавлена в тому, щоб були безлад та дії, за які потім цю ж владу критикуватимуть. Але тим не менше досі нічого не зроблено».

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Валерія Лутковська: Хочу спробувати себе на виборах

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: