Результати виборів до ради громадського контролю НАБУ було сфальсифіковано, - адвокат

Результати виборів до ради громадського контролю НАБУ було сфальсифіковано, - адвокат

Шевчук стверджує, що в голосуванні брали участь невідомі люди, в тому числі з окупованої території

Результати виборів в раду громадського контролю Національного антикорупційного бюро були сфальсифіковані. Про це в ефірі «112 Україна» заявив адвокат Олексій Шевчук.

«Відповідно до протоколу, який був опублікований, є факти того, що голосування проходило з російських електронних скриньок «Mail.Ru», «Яндекс». Голосування відбувалося невідомими особами, в числі і особами, з території, яка сьогодні, на жаль, є територією АТО. Є підстави вважати, і це офіційно відомо з матеріалів протоколу, голосування проходило після 9:00, тобто в той час, коли було заборонено голосування, тобто, повинні бути закриті канали голосування. Найголовніше, що сьогодні вже нами оплачено офіційно копії документів для отримання, - і вони зникли за невідомих причин. Нами було здійснено офіційний платіж в розмірі понад 3 тис. грн за отримання копій. Вони зникли до сих пір не доїхали до суду, а громадська організація «Електронна демократія» не відповідає і нині складено протокол про адміністративне правопорушення у зв'язку з відсутністю відповіді на адвокатський запит. Тобто, були численні фальсифікації і зараз ми намагаємося встановити це в судовому порядку», - сказав він

Адвокат також додав, що в ході судового засідання, суддя заявив про самовідвід за тиску і переслідувань НАБУ.

«Сьогодні було перше судове засідання. Розглядає справу суддя Аблов, якого переслідувало НАБУ, тому він сьогодні заявив самовідвід. Ми заперечували проти самовідводу, але громадські активісти тиснуть і в постах в мережі і в судовому засіданні, - додав Шевчук.

Нагадаємо, 31 травня відбулося голосування за Пораду громадського контролю при НАБУ. Віддавати голоси за представників громадських об'єднань на сайті бюро могли всі громадяни, що проживають на території України.

Зазначимо, Рада громадського контролю має забезпечувати прозорість і громадський контроль за діяльністю НАБУ. Рада заслуховує інформацію про виконання планів і завдань Національного бюро, розглядає звіти і затверджує висновок за ним, два його представника входять до складу дисциплінарної комісії бюро.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: