Семерак: Європа мусить проявити солідарність із Україною, відмовившись від «Північного потоку-2»

Семерак: Європа мусить проявити солідарність із Україною, відмовившись від «Північного потоку-2»
Остап Семерак

Міністр впевнений, що «Північний потік-2» не є виключно економічним проектом

Стрімке розширення «Північного потоку-2» та його підтримка європейськими лідерами становлять загрозу для стабільності на континенті. Про це повідомив міністр екології та природних Остап Семерак.

«Росія збільшує свою присутність та вплив на Європу пропорційно довжині магістралі. Цей проект, у разі його реалізації, і стане шляхом європейської експансії Росії», - наводить слова посадовця прес-служба міністерства.

Він зазначив, що від самого початку «Північний потік-2» не був виключно економічним проектом. За його словами, цей проект є не просто ударом по економіці Україні – його реалізація або нереалізація стане чинником безпеки в регіоні.

«Всі зусилля, витрачені Росією, зокрема, на швидку реалізацію «Південного потоку-2», мусять отримати рішучу відсіч. Це мусить об’єднати здорові європейські сили, і у цьому бачу нашу спільну мету», - підкреслив Семерак.

Раніше міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив, що в близькому майбутньому природній газ як ресурс буде знецінюватися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: