Суд відмовив у задоволенні позовів до ЦВК щодо закриття виборчих дільниць в РФ

Суд відмовив у задоволенні позовів до ЦВК щодо закриття виборчих дільниць в РФ
31 грудня 2018 року Центральна виборча комісія ліквідувала виборчі дільниці на території Росії

Позивачі були пов’язані з партіями Опозиційний блок, «Наші» та ініціативою «Опозиційна платформа – За життя» або підтримані ними

Шостий апеляційний адміністративний суд (м. Київ) відмовив у задоволенні чотирьох позовів стосовно рішення Центральної виборчої комісії про ліквідацію п’яти виборчих дільниць на території Російської Федерації.

Про це повідомляє Громадянська мережа «Опора».

«Позивачі окремо зверталися до Шостого апеляційного адміністративного суду з адміністративним позовом до ЦВК про визнання протиправною та нечинною її постанови щодо ліквідації виборчих дільниць на території Росії. За даними публічних повідомлень прес-служб політичних сил, позивачі були пов’язані з партіями Опозиційний блок, «Наші» та ініціативою «Опозиційна платформа – За життя» або підтримані ними», - зазначається у повідомленні.

В «Опорі» наголосили, що за результатами розгляду чотирьох позовів Шостий апеляційний адмінсуд встановив відсутність у позивачів порушеного права.

«Фактично відсутність порушення прав та інтересів безпосередньо позивача стала ключовим аргументом суддів для відмови у задоволені позовів. В одному з рішень зазначається, що позивач не надав доказів порушення його прав як виборця, а лише посилався на плани партії «Наші» висунути його кандидатом на пост президента України», - йдеться у повідомленні.

Раніше очільник фракції Опозиційного блоку у Верховній Раді Вадим Новинський заявив, що Опоблок оскаржить рішення суду щодо відмови скасувати рішення ЦВК про закриття дільниць в РФ.

Нагадаємо, 31 грудня 2018 року Центральна виборча комісія ліквідувала виборчі дільниці на території Росії. П’ять виборчих дільниць у дипломатичних представництвах України на території Росії, які були затверджені ще 2012 року, відповідно до цієї постанови перестануть існувати.

Натомість ЦВК розширила межі своїх дільниць на територіях посольств України у Грузії, Фінляндії й Казахстані. Тепер за цими дільницями закріплені не лише межі відповідних держав, а й низки областей Росії.

Зазначимо, що відтепер українці зможуть відкривати Реєстр виборців на мобільному телефоні.

До вашої уваги: 
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів

    Читайте також

    Дата публікації новини: