У Порошенка таки хочуть до канікул оновити склад ЦВК

У Порошенка таки хочуть до канікул оновити склад ЦВК
ЦВК

Ірина Луценко наголосила, що президент виконав всю процедуру подання кандидатів у члени ЦВК

Оновлення ЦВК має стати першим питанням у порядку денному Верховної Ради. Про це під час засідання Погоджувальної ради заявила народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка», представник президента України у ВР Ірина Луценко.

Вона наголосила на тому, що Рада має повернутися до питання оновлення ЦВК, повідомляє прес-служба політсили.

«В першу чергу, питання ЦВК та її оновлення! Фальсифікаціям виборів можна запобігти тільки тоді, коли український виборець голосує в повному складі, не купляючись на будь-які обіцянки. Вибори відбуваються без фальсифікацій, якщо фракції представляють своїх представників на виборчих дільницях. Також, коли міжнародна спільнота на виборах представляє своїх спостерігачів. Крім того, громадські представники мають бути долучені до виборчого процесу, а ЦВК тільки забезпечує повноцінне право громадянина прийняти участь у виборах і віддати голос за ту чи іншу партію чи кандидата в президенти», – сказала Луценко.

Вона також зазначила, що два місяці тому в Комітеті з питань правової політики та правосуддя відбулося засідання щодо оновлення ЦВК, були представники всі фракцій та депутатські групи.

«Жодних зауважень до кандидатів у члени ЦВК не було, вони пройшли спецперевірку. Президент виконав всю процедуру подання кандидатів у члени ЦВК, давайте голосувати в парламенті», – наголосила представник президента України у ВР.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 липня не приступила до оновлення складу Центральної виборчої комісії, оскільки більшість народних депутатів відмовились від розгляду цього питання.

Читайте також Хто замінить Охендовського. Порошенко вніс подання на 13 нових членів ЦВК (список)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: