Віце-прем'єр Розенко розповів, хто його привів у велику політику

Віце-прем'єр Розенко розповів, хто його привів у велику політику
Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко

Розенко вперше балотувався у депутати Київської міської ради у 1993 році

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко потрапив до уряду за рахунок багаторічній співпраці з відомим рухівцем Іваном Зайцем.

Про це політик розповів в інтерв’ю телеканалу «Еспресо»

«Ми тісно працювали з найпотужнішою на той час демократичною організацією - Народним Рухом. Саме від неї я вперше балотувався у депутати Київської міської ради. Це був 1993 рік. І завдяки своїй політичній активності наприкінці того ж року я отримав пропозиці від народного депутата Зайця», - зазначив Розенко, котрий після закінчення електроакустичного факультету КПІ спершу працював у ЗМІ.

При цьому Зайця він вважає «одним із самих колоритних і фахових депутатів того часу».

Заєць, продовжив Розенко, запропонував йому стати помічником нардепа й наступні чотири роки виконував обов'язки помічника-консультанта нардепа Зайця у столичному Святошинському районі, «на його рідному окрузі»:

«90% питань, з якими я стикався, з якими приходили люди до народного депутата, це були соціальні питання: встановлення телефонів, пільги, перерахунки пенсій, проблеми чорнобильців. Для мене це була жорстка і дуже потужна школа спілкування з людьми, вивчення проблем і вивчення законодавства. Власне, з того моменту я став займатися практично соціальною політикою», - додав Розенко.

Загалом вони пропрацювали разом 11 років.

2005 року В'ячеслав Кириленко, коли став міністром праці та соціальної політики, запропонував Розенку стати його радником, а з часом першим заступником, додав Розенко.

До слова, раніше Розенко заявляв, що в Україні багато вакансій із зарплатою понад 15 тисяч.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: