Зеленський хоче встановити дзвони в Сімферополі та Луганську

Зеленський хоче встановити дзвони в Сімферополі та Луганську
Президент нагадав, що 75 років тому було здобуто перемогу над нацизмом

Зеленський сьогодні перебуває на Закарпатті, поруч із місцем, де завершилося вигнання загарбників

Президент Володимир Зеленський анонсував впровадження проєкту меморіальних символів та встановлення на Луганщині, Закарпатті, Донецьку та Сімферополі чотирьох дзвонив – пам’яті, перемоги, миру та єдності.

Про це він заявив у відеозверненні.

«Сьогодні з вірою в нашу мету я оголошую про проєкт меморіальних символів. У рамках нього ми хочемо встановити в Україні чотири дзвони. Вчора я був на Луганщині, біля першого селища, де у 42-му році почалося звільнення України. І там буде встановлено перший дзвін – Дзвін пам’яті», – сказав глава держави.

Також Зеленський розповів, що сьогодні перебуває на Закарпатті, поруч із місцем, де завершилося вигнання загарбників і де, за його словами, буде встановлено Дзвін перемоги.

Президент підкреслив, що ще два інші дзвони будуть встановлені у Донецьку – Дзвін миру та Сімферополі – Дзвін єдності.

«І в мить, коли в Україні настане мир і ми повернемо своїх людей і свою землю, чотири дзвони одночасно сповістять про цю знакову подію в історії України. І кожний їхній удар закарбує в нашій свідомості: «Пам’ятаймо, що єдність – це запорука нашого миру та нашої перемоги», – зазначив Зеленський.

Президент нагадав, що 75 років тому було здобуто перемогу над нацизмом, потім знадобилося ще 46 років для здобуття незалежної Української держави, а сьогодні вже шостий рік поспіль українці її захищають.

За його словами, це все сторінки нашої історії, які гуртують і роблять нас сильнішими.

Як повідомлялося, 9 травня, президент Володимир Зеленський ушанував пам’ять загиблих у Другій світовій війні хвилиною мовчання та поклав квіти біля Вічного вогню на Меморіалі слави у Києві.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: