Фінляндія допомагатиме Україні у впровадженні освітньої реформи

Фінляндія допомагатиме Україні у впровадженні освітньої реформи

Угоду про підтримку української освіти Лілія Гриневич та Тімо Сойні підписали 5 березня

Між Україною та Фінляндією укладено угоду, що передбачає допомогу в підвищенні кваліфікації українських вчителів, популяризацію освіти, а також покращення освітнього середовища шкіл у межах реформи «Нова українська школа».

Документ було підписано Міністром освіти і науки Лілією Гриневич та Міністром закордонних справ Фінляндської Республіки Тімо Сойні сьогодні, 5 березня, повідомляє МОН.

«Підписана угода (Про реалізацію проекту «Фінська підтримка реформи української школи» - Ред.) передбачає підтримку з боку наших партнерів саме тих напрямів, у яких Фінляндія найбільш успішна. Широковідомо, що у власній освітній реформі фіни зробили ставку на вчителя, і це дало свої результати – зараз середня освіта у Фінляндії одна із найуспішніших у світі.  Передбачений угодою проект матиме орієнтовну вартість 6 мільйонів євро. Він розрахований на 4 роки», – розповіла Лілія Гриневич.

Після підписання угоду має ратифікувати Верховна Рада України. Міністр Лілія Гриневич наголошує, що всі ці бюрократичні процедури конче потрібно завершити протягом найближчих місяців.

«Уже 1 вересня 2018 року всі першокласники прийдуть у Нову українську школу. Така масштабна зміна потребує супроводу та підтримки, і ми розраховуємо на наших партнерів у цьому процесі. Саме тому сподіваємось, що усі процеси, які має пройти ця угода, відбудуться швидко та без зайвих затримок», – зазначила Міністр.

Додамо, що після Революції Гідності Фінляндська Республіка вже надала гуманітарну та технічну допомогу в розмірі 28,7 млн євро. Фінляндія підтримує реформи у законодавчому, економічному та енергетичному секторах через Раду Європейського Союзу, ЄБРР, Світовий банк та Північну екологічну фінансову корпорацію.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: