Мер Франківська пообіцяв давати премію вчителям за щеплення від Covid-19

Мер Франківська пообіцяв давати премію вчителям за щеплення від Covid-19
Міський голова зазначив, що у школах і садочках необхідно збільшити кількість вакцинованих педагогів, щоб не переходили на дистанційне навчання
Фото з відкритих джерел

У Франківську є школи, де понад 90% вчителів вакцинувалися, а є заклади, де отримали щеплення менше 30% освітян

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків запропонував заохочувати вчителів до вакцинації преміями. Про це він повідомив в інтерв'ю радіо «Західний Полюс».

«Вакцинація добровільна. Але школи і діти, які прийдуть – це потенційна загроза передачі інфекційних захворювань. Тому ми будемо мотивувати преміями тих вчителів та вихователів, які будуть вакцинуватися. Тобто вакцинувалися – отримуйте премію від міста», – сказав Марцінків.

За його словами, в місті є школи, де понад 90% вчителів вакцинувалися, а є заклади освіти, де отримали щеплення менше ніж 30% освітян.

Мер зазначив, що у школах і садочках необхідно збільшити кількість вакцинованих педагогів, щоб не переходили на дистанційне навчання.

До слова, міністр освіти розповів про необхідність Covid-вакцинації вчителів.

Також Шкарлет зробив заяву щодо початку нового навчального року в Україні

Раніше повідомлялося, що в Україні повний курс щеплення пройшли 308 тисяч працівників сфери освіти. Лідером з вакцинації була Львівська область, де щеплено 25 тисяч освітян.

Додамо, що згідно з новою постановою уряду, при посиленому карантину будуть працювати лише ті школи, де вакциновано понад 80% вчителів. Водночас головний санітарний лікар заявив, що немає закону, який забороняє не допускати невакцинованих вчителів до роботи. Як запевнив санлікар, вчителів, які не вакцинувалися, все ж будуть допускати до роботи.

«Зараз немає юридичних підстав, аби не допускати невакциновану проти Covid-19 людину до роботи. Але кожен вчитель і лікар має розуміти, що він – працівник критичної інфраструктури, який власним прикладом має показувати, як вірно робити», – заявив Кузін.

Постанова уряду передбачає, що школи, у яких вакциновано менше 20% персоналу, не зможуть працювати, якщо регіон перейде з зеленої в іншу зону карантину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: