Денісова: ФСБ не відповідає на запити про зустріч з українськими моряками

Денісова: ФСБ не відповідає на запити про зустріч з українськими моряками
Людмила Денісова зазначила, що засідання суду по трьох четвірках мало відбутися о 9:30 та 12:30

Правозахисник сподівається побачити українських моряків перед судом

Офіс українського омбудсмена двічі направляв звернення до директора Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ Олександра Бортнікова з проханням про зустріч із військовополоненими українськими моряками у московському СІЗО, однак відповіді поки не отримали. Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Я зверталась два рази до Бортнікова – це директор ФСБ – для того, щоб вони надали мені таку можливість (зустрітися із військовополоненими моряками – ред.), відповіді поки не отримала», - зазначила Денісова.

При цьому правозахисник додала, що сподівається побачити українських моряків перед судом.

Як зазначила Денісова, моряків розбили на четвірки. «Засідання суду по трьох четвірках мало відбутися о 9:30 та 12:30», - поінформувала Денісова.

Нагадаємо, Денісова разом з рідними українських військовополонених моряків прибула на засідання Лефортовського суду.

Московський міський суд розгляне 15 січня питання продовження арешту українським військовополоненим морякам, розбивши їх на групи по чотири людини.

25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів «Бердянськ» і «Нікополь» і рейдового буксира «Яни Капу», що здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. 24 українських моряків заарештували у Криму на два місяці, згодом їх перевезли до російських СІЗО у Москві.

Як повідомлялося, Денісова прибула на засідання суду у Москві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: