Екс-омбудсмен Лутковська розказала, як вона активно працювала під час Майдану

Екс-омбудсмен Лутковська розказала, як вона активно працювала під час Майдану
Валерія Лутковська

Лутковська підкреслює, що її офіс чотири роки тому був єдиною державною інституцією, з якою правозахисники співпрацювали

Валерія Лутковська, екс-уповноважена з прав людини, заявила, що дорікання в її бік щодо «пасивної роботи під час подій на Майдані» — це величезна брехня. Про те, як вона активно працювала під час революції, Лутковська розказала в інтерв’ю «Главкому».

«Що стосується дивних звинувачень, що під час Майдану двері мого офісу були закриті, то це має залишитися на совісті цих народних депутатів. Цей офіс не просто працював, а працював 24 години на добу, 7 днів на тиждень», — сказала екс-омбудсмен.

За словами Лутковської, її офіс чотири роки тому був єдиною державною інституцією, з якою правозахисники співпрацювали.

«Тоді була заява про те, що, враховуючи дії державних органів під час Майдану, вони припиняють будь-яке співробітництво з державними інституціями, крім офісу уповноваженого з прав людини. І ми тоді працювали задля того, щоб максимально унеможливити застосування катувань до затриманих і ставили незручні питання – за що людей взагалі затримують? І в присутності офісу писати липові протоколи про затримання вже не ризикували. Тож говорити, що офіс тоді не працював – це величезна брехня», — пояснила Лутковська.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Валерія Лутковська: Хочу спробувати себе на виборах

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: