Лутковська розповіла, чим займеться після звільнення

Лутковська розповіла, чим займеться після звільнення
Валерія Лутковська

Екс-омбудсмен планує продовжити правозахисну діяльність

Валерія Лутковська після звільнення з посади омбудсмена планує разом зі своєю командою створити громадську організацію і продовжити захищати права людини. Про це вона заявила в інтерв’ю «Главкому».

«Разом зі мною пішла вся команда, яка створила певний імідж для всього офісу уповноваженого з прав людини. І ця команда для себе ухвалила рішення, що ми хочемо і надалі займатися захистом прав людини. Як би голосно і пафосно це не звучало – це питання нашого життя», — сказала Лутковська.

Вона повідомила, що буде створено громадську організацію, яка займатиметься тими ж питаннями: права внутрішньо-переміщених осіб, доступ до публічної інформації, захист процесуальних прав та інше, «але просто на іншому рівні».

«Зараз у нас з’явилося навіть трішки більше можливостей. У складі нашої команди є принаймні двоє осіб з адвокатськими свідоцтвами, і ми зможемо зробити більше там, де офіс не міг втручатися у процесуальні питання. Тепер ми зможемо в окремих випадках ефективніше допомогти елементарною адвокатською допомогою тим, хто її потребує», — пояснила екс-омбудсмен.

За її словами, реєстрація громадської організація поки що в процесі. Щодо фінансування команда сподівається на гранти та пожертви.

«Я ще не проводила зустрічей ані з донорами, ані з міжнародними організаціями, ані з посольствами, які роздають гранти. Це зарано робити, поки організацію незареєстровано. Можливо, певний час вона буде фінансуватися з наших особистих внесків», — уточнила Лутковська.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Валерія Лутковська: Хочу спробувати себе на виборах

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: