На Чернігівщині перша церква Московського патріархату перейшла до Єдиної церкви

На Чернігівщині перша церква Московського патріархату перейшла до Єдиної церкви
Представник облдержадміністрації поінформував, що  наступним кроком громади стане звернення до єпархії ПЦУ з проханням призначити їм нового священика

15 січня на загальних зборах у селі Оленівка представники релігійної громади місцевої Свято-Вознесенської парафії проголосували за перехід до ПЦУ

Релігійна громада Свято-Вознесенської парафії села Оленівка Борзнянського району на Чернігівщині першою в області ухвалила рішення про перехід із УПЦ Московського патріархату до помісної Православної церкви України. Про це повідомив начальник відділу у справах національностей та релігій департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Олексій Степаненко, пише «Укрінформ».

За словами Степаненка, 15 січня були загальні збори громадян у селі Оленівка за участю представників релігійної громади - парафіян місцевої Свято-Вознесенської парафії. «На цих зборах люди й проголосували за перехід до ПЦУ», - поінформував представник Чернігівської облдержадміністрації.

Степаненко зазначає, що наступним кроком громади стане звернення до єпархії ПЦУ з проханням призначити їм нового священика, адже перехід парафії відбувся нібито без згоди чинного настоятеля храму.

За інформацією Оленівського сільського голови Володимира Кривця, в Оленівці проживає 907 людей, участь у зборах брало 72 жителі села і 25 гостей. За перехід церкви проголосувало 37 присутніх.

Місцевий храм належить до Ніжинської єпархії УПЦ МП. Питання його переходу в ПЦУ внесли до порядку денного спонтанно, просто на зборах, тому батюшку ніхто на збори не запрошував.

У коментарі обласному телебаченню (Чернігів:UA) настоятель оленівського храму Олександр Гладиш назвав рішення зборів провокацією і сказав, що за перехід церкви голосували люди, які не мають до Оленівки жодного стосунку.

Раніше повідомлялося, що перша парафія Дніпропетровщини - Свято-Покровський храм с. Рубанівське Васильківського району - приєдналась до Української церкви.

Нагадаємо, до Єдиної церкви на Тернопільщині перейшла ще одна громада.

14 січня на Хмельниччині ще дві парафії приєдналися до Православної церкви України.

Зазначимо, 13 січня під час богослужіння у Миколаєво-Успенському соборі, що на бульварі Лесі Українки у Коломиї, який належав Московському патріархату, молилися за патріарха Константинопольського Варфоломія і митрополита Київського Епіфанія, а не, як традиційно, за Кирила і Онуфрія.

13 січня стало відомо, що перша громада на Одещині перейшла до Православної церкви України.

12 січня прихожани храму Різдва Пресвятої Богородиці у селі Мизове на Волині провели голосування за перехід із підпорядкування УПЦ МП до складу Православної церкви України попри незгоду священика.

Також стало відомо, що храм при київському військовому госпіталі перейшов до Православної церкви України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: