Після запровадження державного фінансування, партії почали отримувати менше коштів від приватних осіб

Після запровадження державного фінансування, партії почали отримувати менше коштів від приватних осіб
Прихильники «Народного Фронту» та Опозиційного блоку відмовилися допомагати партіям грошима 

Найменше коштів від приватних осіб у III кварталі 2018 року отримав «Народний фронт, найбільше – БПП «Солідарність»

Із започаткуванням державного фінансування надходження з приватних джерел на рахунки більшості партій постійно зменшуються. Про це йдеться у дослідженні центру Ейдос, опублікованому на  «Главкомі».

Зокрема, аналітики проаналізували звіти парламентських політичних партій за ІІІ-й квартал і виявили, що «найстабільніші» показники з залучення коштів в нинішньому парламенті демонструє «Народний Фронт».

«У ІІІ-му кварталі 2018 року не було залучено від прихильників цієї політичної сили жодної копійки. І це стає вже неприємною традицією», - роблять висновок експерти.

Подібна ситуація і з Опозиційним блоком.

«Навіть фіктивні фірми, через які фінансувалась партія у минулому, відмовились її допомагати грошима», - пишуть аналітики.

А от охочі профінансувати  Радикальну партію таки знайшлися, хоча і небагато.  «За ІІІ-й квартал партія отримала лише 19 тис. грн від фізичних осіб. Головними спонсорами партії стали Кошелєва А. В. (7 тис. грн), Дейдей Є. С. (7,5 тис. грн), Галушко С. О. (4,5 тис. грн)», - йдеться у матеріалі.

Також певний спад спостерігається і в президентській «Солідарності». «У третьому кварталі цього року партія отримала з приватних джерел, враховуючи місцеві організації – 598 тис. грн. Це майже вдвічі менше, ніж у 2-му кварталі», - поінформували у центрі Ейдос.

 До вашої уваги: 
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: