Родина Юлі Шпички шукає кошти для лікуванні у приватній клініці

Родина Юлі Шпички шукає кошти для лікуванні у приватній клініці
Юля Шпичка з чоловіком Олександром

Лікарі кажуть що є всього півтора місяця на відновлення основних фізіологічних функцій – потім почнуться зміни у головному мозку

Родина Юлі Шпички повідомила, що, не зважаючи на численні звернення до МОЗ та особисто до Уляни Супрун, в державних медичних закладах України не зайшлося можливостей та спеціалістів, здатних повернути хвору до нормального життя. Тож з 19 вересня дівчину перевезли на лікування до приватного медичного центру «Оберіг».

Нагадаємо, що українка Юля Шпичка захворіла на гнійний менінгоенцифаліт під час відпочинку в Шарм-ель-Шейху. На евакуацію хворої приватним літаком санавіації збирали гроші в ЗМІ та в соціальних мережах. Близько місяця дівчину тримали в стані медичної коми, щоб зменшити вплив хвороби на головний мозок. Але після виходу з коми дівчина так і не прийшла до тями, і станом на сьогодні не здатна розмовляти, рухатися, харчуватись та інше.

«Ми вдячні лікарям реанімації інфекційного відділення Олександрійської клінічної лікарні міста Києва. Юлю пролікували від менінгоенцифаліту, і ці страшні діагнози вже позаду. Сьогодні йдеться про реабілітацію і відновлення основних життєво необхідних функцій організму. В інфекційному відділенні таких спеціалістів і можливостей не було. І вже декілька тижнів Юлю не лікують, а просто підтримують життя в тілі. Ми намагалися достукатися до чиновників МОЗ та особисто до пані міністра, але реальної допомоги ми так і не отримали. Тож було прийнято рішення терміново перевозити її на лікування до приватної клініки, де є необхідні умови і спеціалісти-реабілітологи. Лікарі кажуть, що у нас всього 1,5 місяця на відновлення основних фізіологічних функцій, бо потім почнуться зміни у головному мозку», – сказав чоловік Юлії Олександр Шпичка.

На лікування хворої дівчини потрібно близько 150 000 грн на місяць, тож родина звертається до всіх небайдужих, до волонтерів, до журналістів, до очільників Міністерства охорони здоров’я України з проханням  допомогти фінансово. Внески можна зробити на картку Приватбанку: 5168-7573-0782-2041. Отримувач Негрій Віктор Григорович, це батько дівчини. 

З родиною потерпілої українки можна зв’язатися за телефонами: 098-507-13-80 (брат Богдан), телефон 097-900-01-81 (чоловік Олександр).

Нагадаємо, що 2 серпня 2016 року під час відпочинку в готелі Sultan Gardens Resort у Шарм-ель-Шейху сталася біда з українською туристкою Юлією Шпичкою. Дівчині стало зле на пляжі, згодом стан Юлії погіршився –  її було терміново перевезено до Міжнародного госпіталю Шарм-ель-Шейха, де її ввели в стан медичної коми. Через непорозуміння зі страховою компанією «ВУСО» хвору евакували до Києва лише 7 серпня. Родина змушена була через соціальні мережі та ЗМІ збирати кошти на оплату  приватного літака санітарної авіації. Юлі Шпичці 29 років, вона проживає в містечку Узин Білоцерківського району Київської області. Має доньку 1,8 року та чоловіка Олександра, котрий працює в шино-монтажній майстерні. До трагедії дівчина перебувала у відпустці по догляду за дитиною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: