В Міносвіти запевнили: педагоги під час карантину мають гарантовано отримати середню зарплату

В Міносвіти запевнили: педагоги під час карантину мають гарантовано отримати середню зарплату
Педагоги під час карантину мають отримати середню зарплату

«Зменшувати розмір зарплати педагогам під час карантину неприпустимо», – сказала Любомира Мандзій

В.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій наголосила, що всі педагоги під час карантину мають гарантовано отримати середню заробітну плату.

Про це Любомира Мандзій повідомила сьогодні під час брифінгу.

Очільниця МОН наголосила, що на сайті міністерство освіти і науки України є всі роз’яснення щодо оплати праці педагогічних працівників під час карантину. Вона наголосила, що усі педагогічні працівники гарантовано мають отримати середню заробітну плату.

Мандзій зазначила, що міністерство отримує інформацію про те, що відділи освіти окремих РДА видають розпорядження щодо нарахування педагогічним працівникам коштів не в розмірі середньої місячної зарплати, а у розмірі двох третин від зарплати, навіть тим вчителям, які навчають дистанційно. «Це робити неприпустимо на сьогоднішній день. Ми обов’язково відреагуємо на такі звернення», – підкреслила Мандзій.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на засіданні у середу, 25 березня, увів режим надзвичайної ситуації на всій території України до 24 квітня. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду. Згідно з рішенням уряду, режим надзвичайної ситуації вводиться на 30 днів. Крім того, на 30 днів по всій країні продовжується карантин

У зв’язку із запровадженням загальнонаціонального карантину педагоги максимально мають бути переведені на роботу в гнучкому та дистанційному режимі, при цьому навіть за працівниками, що фактично не виходять на роботу, за законом зберігається середня заробітна плата (її розмір визначається згідно з постановою Кабміну від 8 лютого 1995 року №100 «Про затвердження Порядку обчислення середньої заробітної плати»).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: