ДТЕК розвиває видобуток українського газу і вугілля

ДТЕК розвиває видобуток українського газу і вугілля
У 2018 році шахти ДТЕК добули 24 млн 132 тис. тонн вугілля, що на мільйон тонн більше, ніж у 2017 році

Минулого року «ДТЕК Нафтогаз» видобув 1,6 млрд. куб. м природного газу

«ДТЕК Нафтогаз», що входить до енергохолдингу ДТЕК, завершила буріння унікальної свердловини похило-спрямованого типу глибиною 5 605 м на Семиренківському ліцензійній ділянці. Як вказується в прес-релізі компанії, отриманий високий промисловий приплив вуглеводнів, що дозволить нарощувати видобуток газу.

Раніше повідомлялося, що в 2018 році «ДТЕК Нафтогаз» видобув 1,6 млрд. куб. м природного газу. Всього за останні 5 років ДТЕК збільшив видобуток природного газу втричі.

Також група ДТЕК збільшує видобуток українського вугілля. У 2018 році шахти ДТЕК добули 24 млн 132 тис. тонн вугілля, що на 5,3% або 1 млн 217 тис. тонн більше, ніж у 2017 році. Зростання видобутку українського вугілля на підприємствах компанії - це значний внесок у зниження залежності України від імпортного палива.

ДТЕК продовжує реалізацію програми зі зниження залежності від імпортного антрациту, що складається з трьох ключових кроків.

Крок №1 - переведення блоків з антрациту на українське газове вугілля. Крок №2 - забезпечення ТЕС вугіллям українського видобутку. І крок №3 - модернізація потужностей ТЕС для ефективної і безперебійної роботи.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман неодноразово заявляв, що Україна може до 2025 року самостійно задовольняти свої потреби в газі. В Україні ресурсна база оцінюється у 800 мільярдів кубометрів газу. При цьому щорічно видобувається близько 20 мільярдів кубометрів. Минулого року Асоціація газодобувних компаній України розраховувала, що виробництво газу в Україні виросте на 5-7%.

У свою чергу, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявляв, що до початку 2020 року Україна може відмовитися від використання імпортного вугілля антрацитових марок. «Міненерго має чіткий графік переведення енергоблоків на газову групу вугілля і контролює його дотримання, що дозволить до кінця 2018 року зекономити близько 6 млн тонн антрациту, а до кінця 2019 відмовитися від вугілля антрацитної групи», - сказав Насалик під час зустрічі з експертами енергетичного сектора «реанімаційного пакету реформ» у грудні 2017 року.

На даний момент Україна все ще змушена закривати дефіцит енергоносіїв за рахунок зовнішніх джерел. За інформацією Державної фіскальної служби, Україна в січні-жовтні 2018 року імпортувала 17 млн 426 тис. тонн кам'яного вугілля і антрациту на 2 млрд 461 млн доларів. При цьому з Росії надійшло вугілля на 1 млрд 526 млн доларів (частка в імпорті - 62%), США - на 739 млн доларів (30,04%), Канади - на 127 млн доларів (5,16%), інших країн - 69 млн доларів (2,8%).

Україна в січні-жовтні 2018 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року імпортувала 9,14 млрд кубометрів природного газу. Про це свідчать дані оператора газотранспортної системи - держкомпанії «Укртрансгаз». Зокрема, за 10 місяців 2018 року був імпортовано 5,63 млрд куб. м газу Словацьким газотранспортним коридором, а також з Польщі - 0,6 млрд куб. м і з Угорщини - і 2,9 млрд куб. м.

ДТЕК - стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії. Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: