Стала відома собівартість видобутку газу в компанії «Укргазвидобування»

Стала відома собівартість видобутку газу в компанії «Укргазвидобування»
Видобуток газу

Чистий прибуток «Укргазвидобування» за 2017 рік склав 30,5 млрд гривень

Вартість повного циклу видобутку газу держкомпанією «Укргазвидобування» - найбільшого добувача природного газу і газового конденсату в країні - варіюється від 180 до 250 доларів за тисячу кубометрів.

Про це в інтерв'ю «Економічній правді» заявив глава «Укргазвидобування» Олег Прохоренко.

За його словами, говорити про собівартість видобутку газу на той чи інший момент неможливо, тому що це бізнес з довгою інвестицією.

«Якщо ми говоримо про вартість повного циклу - від початку буріння і видобутку до закриття свердловини, то в залежності від складності видобутку вартість може варіюватися від 180 доларів за тисячу кубометрів до 250 доларів за тисячу кубометрів», - сказав Прохоренко.

Глава компанії відзначив, що сказати, що собівартість видобутку 100 доларів, можна, але це неправильна і «маніпулятивна цифра».

На уточнююче питання про те, яка зараз рентабельність «Укргазвидобування» при видобутку газу, Прохоренко заявив: «Чистий прибуток компанії за 2017 рік - 30,5 млрд гривень. Цю цифру потрібно розділити на дохід від реалізації продукції, який складає 95-98 млрд гривень. Ви отримуєте маржинальність 40%».

Раніше «Нафтогаз» показав, як через свої дочірні компанії продаватиме природний газ населенню.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: