Китай запустив новий товарний поїзд до Білорусі: фото

Китай запустив новий товарний поїзд до Білорусі: фото
Товарний поїзд до Білорусі
Фото: Сінхьуа.

Перший потяг відправився з провінції Хебей

Товарний потяг в суботу вранці відправився з міста Шицзячжуан (адміністративний центр провінції Хебей на півночі Китаю) в Мінськ, що ознаменувало відкриття нового маршруту в рамках залізничних перевезень Китай-Європа, пише Сінхьуа.

Залізничний потяг перетне контрольно-пропускний пункт Маньчжоулі (Внутрішня Монголія) на кордоні Китаю з Росією і через 15 днів прибуде до столиці Білорусі. Загальна протяжність маршруту складає близько 9,5 тис. км.

За повідомленням, в 2018 році, в період пробної експлуатації нового маршруту, поїзд з Шицзячжуана до Мінська буде відправлятися раз в два тижні, а в зворотному напрямку - раз на місяць.

Місто Шицзячжуан є одним з важливих торговельних центрів в Північному Китаї. У 2017 році обсяг експорту Шицзячжуана в країни, що знаходяться вздовж «Один пояс, один шлях», склав 2,49 млрд американських доларів, збільшившись на 7,2 відсотка в порівнянні з 2016 роком.

Відкриття нового маршруту в рамках залізничних перевезень Китай-Європа буде сприяти не тільки розширенню зовнішньої торгівлі міста Шицзячжуан, але і прискоренню реалізації ініціативи «Один пояс, один шлях», твердить Сінхьуа.

«Один пояс, один шлях» — ініціатива КНР, що передбачає 1 трлн дол інвестицій і може охопити понад 60 країн світу.

Нагадаємо, у середині травня до Білорусі було відправлено перший товарний поїзд з провінції Цзянсі у Східному Китаї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: