Колишній урядовець закликав рятувати МАУ

Колишній урядовець закликав рятувати МАУ
Наразі у МАУ фактично лишаються 35 літаків, - Омелян

«Я би не порівнював ситуацію «Аеросвіту» і МАУ» - Омелян

Колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян закликав рятувати МАУ, бо без великого авіаперевізника, що має мінімум 100 літаків, конкуренція на глобальному ринку неможлива. Про це ексурядовець розповів в інтерв’ю «Главкому».

За словами Омеляна, він не був прихильником МАУ і мав з цієї авіакомпанією складні стосунки під час заходу в Україну лоукостера Ryanair. «Але якщо ми не будемо підтримувати власну авіацію, не думати над гібридним варіантом державно-приватного партнерства і не об’єднаємо наші авіакомпанії задля створення єдиного великого перевізника – нам буде дуже важко конкурувати на зовнішньому ринку», - наголосив ексміністр.

Омелян говорить, що наразі у МАУ фактично лишаються 35 літаків. «Дай Бог, SkyUp доростить свій флот до 15 літаків, але треба думати, що буде далі», - зазначає ексурядовець.

На думку Омеляна, теперішню ситуацію МАУ не варто порівнювати з «Аеросвітом», якому після ліквідації списали всі борги.

«Для того співвласника МАУ, який реально контролює і переймається роботою компанії, – це справа його життя і він щиро хоче, щоб ця авіакомпанія була успішна. Якби вони хотіли збанкрутувати, то зробили б це ще минулого чи позаминулого року, тоді для них була вигідніша ситуація. Зараз їм дуже складно – і після збиття сучасного лайнера в небі над Іраном, і через карантинні пандемічні заходи. Але я не бачу з їхнього боку жодних сигналів, що вони закриватимуть компанію. Навпаки, шукають всіх можливих і неможливих рішень, аби вистояти. Шкода, що уряд досі так і не допоміг ні МАУ, ні SkyUP», - зауважив Омелян.

Як повідомлялося, керівник МАУ закликав пасажирів не сподіватись на швидке повернення грошей за скасовані рейси.

Нагадаємо, співзасновником авіакомпанії МАУ є Ігор Коломойський. Йому належить 25% акцій.

До слова, авіакомпанія «Аеросвіт», що збанкрутувала у 2013 році, заявивши про заборгованість перед кредиторами у сумі 4,27 млрд. грн. теж контролювалася   групою «Приват» олігарха Ігоря Коломойського. До 2012 року «Аеросвіт» була найбільшою авіакомпанією в Україні.

Нагадаємо, з 18 березня уряд заборонив на усій території країни перевезення пасажирів у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні.

До відома, на сьогодні половина авіакомпаній у світі на межі закриття через пандемію.

Читайте більше:

 

 

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: