Криза авіаперевезень. Ексміністр пояснив, чим відрізняється ситуація в Україні та світі

Криза авіаперевезень. Ексміністр пояснив, чим відрізняється ситуація в Україні та світі
Відмінність авіації від будь-якої іншої галузі транспорту чи бізнесу в тому, що рентабельність авіакомпаній дуже невисока – 1-2%, - ексміністр

«У чому наша ситуація відрізняється від інших держав? У нас фактично повністю припинилися всі рейси», - пояснив Омелян

Колишній міністр інфраструктури України Володимир Омелян оцінив збитки для світової авіації від карантину у $100–150 млрд. Про це ексурядовець розповів в інтерв’ю «Главкому».

За словами Омеляна, ситуація з авіаперевезеннями в Україні відрізняється від інших держав, у нас фактично повністю припинилися всі рейси.

«Порівняйте небо над Україною і іншими державами ЄС. Залишилися хіба приватні чартери і вантажна авіація. Внутрішня авіація у нас була і раніше слабка, а зараз зовсім зупинена. В західних країнах падіння авіаперевезення складало 50–70%. В найкритичніші тиждень-два – 90%, але зараз відновлюється.», - зазначив ексміністр.

Омелян додав, що на сьогодні кожна авіакомпанія зазнає суттєвих збитків через те, що флот простоює, не використовуються повністю потужності, «злетіли» всі куплені квитки, а нових ніхто не купує.

«Відмінність авіації від будь-якої іншої галузі транспорту чи бізнесу в тому, що рентабельність авіакомпаній дуже невисока – 1-2%. Але за рахунок високого обороту вони прибуток генерують достатньо швидко. А зараз генерують суцільні збитки», - каже колишній міністр інфраструктури.

Типова картинка з додатку відстежування авіаруху в останні тижніТипова картинка з додатку відстежування авіаруху в останні тижні

До відома, на сьогодні половина авіакомпаній у світі на межі закриття через пандемію.

Нагадаємо, з 18 березня в Україні уряд заборонив на усій території країни перевезення пасажирів у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні.

Читайте більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: