Міненерго пропонує «Енергоатому» майнити криптовалюту

Міненерго пропонує «Енергоатому» майнити криптовалюту
У Міненерго через майнінг криптовалюти хочуть знайти нові ринки збуту

Міністерство енергетики запропонувало держкомпанії вивчити питання майнінгу криптовалюти

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України запропонувало державній компанії НАЕК «Енергоатом» розглянути можливість майнінгу криптовалюти.

Про це йдеться в розпорядженні т.в.о. міністра енергетики Ольги Буславець до Директорату розвитку ядерної енергетики й атомної промисловості «Енергоатому».

«Доручаю опрацювати разом з ВП Енергоатом-Трейдинг нормативні та технічні питання можливої реалізації проектів із майнінгу криптовалют з метою забезпечення додаткових ринків збуту електроенергії, виробленої атомними електростанціями», - йдеться в документі.

1_55Документ клікабельний

Радник міністра енергетики та захисту довкілля Олександр Трохимець пояснив, що в умовах зниження базової потужності в енергосистемі, і, як необхідний наслідок, зниження потужності роботи енергоблоків на АЕС, «потрібно шукати нові можливості стимулювання споживання електроенергії»

1_56

«Міністр шукає будь-які можливості для того, щоб державні підприємства могли більше заробити в умовах ринку. Але вороже налаштовані блогери та «експерти» і цю її ініціативу намагаються виставити на посміховисько та розганяють зраду», – написав Трохимець у Facebook.

Нагадаємо, наприкінці квітня загальна потужність працюючих блоків «Енергоатому» впала до 7300 МВт. Ще декілька місяців тому в Україні працювали блоки АЕС загальною потужністю 11 400 МВт.

Раніше у Міненерго заявили, що проблема «зеленого» тарифу буде вирішена найближчим часом.

Як відомо, Мінекоенерго передбачає зниження виробництва електроенергії для ТЕС, ГЕС і АЕС.

Також повідомлялося, уряд зупиняє атомні енергоблоки (документ). Станом на 28 квітня на атомних станціях України в роботі 11 з 15 енергоблоків.

До слова, системний оператор «Укренерго» змушений постійно зупиняти українські електростанції. До падіння споживання від карантину «Укренерго» зупиняв теплові електростанції, сонячні і вітрові. Останнім часом постійно доводиться «розвантажувати» атомні блоки. Це, на думку експертів, вкрай не бажані дії з точки зору енергетичної безпеки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: