Податківці знищують тих, хто наповнює бюджет - Скоцик

Податківці знищують тих, хто наповнює бюджет - Скоцик
Віталій Скоцик

В Аграрній партії заявляють про тотальний тиск фіскальних органів на агровиробника

Фіскальні органи розгорнули безпрецедентну війну проти агровиробника, який наповнює бюджет, дає роботу і зарплату людям. Таку заяву озвучив голова Аграрної партії Віталій Скоцик.

«Останні кілька тижнів ми спостерігаємо тотальний тиск фіскальних органів на аграрного виробника. Доходить до прямого вимагання хабарів. Ті, хто заробив свої статки на хабарах і розкраданні державної власності, тепер знищують бізнес. Якщо саме так буде виглядати «урядова політика детінізації», то завтра матимемо не просто високі ціни на харчі, а дефіцит основних продуктів», - сказав Скоцик.

«Нам телефонують з регіонів. Такого тиску не було навіть у часи попередньої «злочинної влади». Після оприлюднення е-декларацій це, напевно, другий найбільший крок для дискредитації України. В країні, де нібито тривають реформи, за рік показник сприяння бізнесу Doing business покращився лише на три пункти. У нас місцями контролерів більше ніж самих підприємців. «Мораторії на перевірку бізнесу» залишаються лише на папері і у виступах чиновників, натомість є спроба добити підприємця, а з ним і Україну», - зазначив Скоцик.

Політик наголосив, що за таких умов, анонсована державою допомога аграріям потоне у «корупційних ямах».

«В умовах, коли судова система не працює, коли фіскальні органи — це інструмент тиску і репресій проти підприємця, ми впевнені, що анонсована державою допомога агросектору у бюджеті-2017 буде розкрадена і зникне у «корупційних ямах». Навіщо її взагалі виділяти? Краще не заважати бізнесу і він сам заробить і собі, і на розвиток держави. Це ще раз доводить правильність позиції Аграрної партії щодо повернення спеціального режиму ПДВ та податкової системи, яка діяла до 1 січня 2015 року. Там не було можливостей тиску на бізнес, а були можливості для розвитку України. Це на собі відчули не лише підприємці, а й кожен українець. Адже, на неадекватний тиск фіскалів, у першу чергу, реагують цінники у магазинах. Вони ростуть. Там де є корумпований чиновник — діла не буде і розуміння нема», - підкреслив Скоцик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: