Рада проголосувала за законопроєкт про функціонування банківської системи

Рада проголосувала за законопроєкт про функціонування банківської системи

«За» закон про неповернення банків колишнім власникам проголосувало 267 депутатів

Верховна Рада сьогодні, 30 березня, проголосувала у першому читанні за законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи (реєстр. № 2571).

«За» закон про неповернення банків колишнім власникам проголосувало 267 депутатів. 

До відома, Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. 

Зазначається, що оновлений законопроєкт посилює і деталізує процес визначення компенсації колишнім власникам банків. Розробка проєкту закону проходила під керівництвом голови Мін'юсту Дениса Малюськи, який також вів переговори з Міжнародним валютним фондом з цього питання.

Кабмін мав ще 20 березня затвердити і подати 23 березня проєкт на розгляд парламенту, але на той момент документ ще не узгодили Мінфін та Мінекономіки.

Нагадаємо, Україна може отримати від Міжнародного валютного фонду збільшене фінансування до $10 мільярдів, що буде включати в себе $5,5 мільярдів по трирічній програмі та $4,5 мільярди для подолання коронавірусу.

Президент Володимир Зеленський обговорив із директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою збільшення суми підтримки України з боку Фонду у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Міжнародний валютний фонд готовий мобілізувати кредитний потенціал на 1 трильйон доларів для допомоги країнам в боротьбі з коронавірусів.

Результати перемовин Національного банку та Міжнародного валютного фонду щодо можливого отримання Україною фінансування в межах механізмів невідкладної фінансової допомоги стануть відомі у найближчі тижні.

На парламентському сайті зазначалося, що на засіданні о 16.00, зокрема, депутати розглядатимуть також проєкт Закону України  про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення (реєстр.  № 2178-10).

Як повідомлялося, сьогодні, 30 березня, на позачерговому засіданні, що розпочалося о 14.00 Верховна Рада звільнила двох міністрів і нових не призначила.

Ще Рада не підтримала зміни до держбюджету-2020.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: