Радник Шмигаля похвалив споживачів електроенергії на окупованій Херсонщині за патріотизм

Радник Шмигаля похвалив споживачів електроенергії на окупованій Херсонщині за патріотизм
Мешканці окупованих селищ продовжували платити Україні за спожиту електрику
фото з відкритих джерел

«Платежі приходили навіть з окупованих регіонів Херсонської області… В Україні живуть дуже патріотичні і порядні люди»

Мешканці окупованих районів Херсонської області ще донедавна сплачували за спожиту електрику, з цих територій надходили платежі. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів радник глави уряду з питань енергетики Юрій Бойко. На його думку, це зайвий раз підкреслює, що в Україні живуть дуже патріотичні і порядні люди. 

«Але в регіонах, де окупація триває вже досить довго, окупантами були створені штучні перешкоди (відключено український мобільний зв’язок, заблоковано інтернет-банкінг тощо) і можливості сплачувати скоротилися, або й відсутні взагалі, тому рівень платежів в таких регіонах критично низький», – сказав радник Шмигаля.

Нагадаємо, російські загарбники хочуть залишити жителів Херсона без зв’язку, радіомовлення і телебачення, аби вони не могли передавати інформацію ЗСУ.

Також раніше з'явилася інформація, що місто Херсон залишила значна частина населення. Російські окупанти, що залишилися у місті, переодягаються у цивільний одяг та заселяються у залишені помешкання. Ворог готує Херсон до вуличних боїв.

Британська розвідка раніше повідомила, що вище керівництво Росії справді серйозно міркує про відступ із правого берега Херсонщини, але в умовах зруйнованих мостів це буде непростим завданням. 

Також раніше повідомлялося про початок евакуації жителів Херсона на лівий берег Дніпра. 

Додамо, що ЗСУ вже деокупували 88 населених пунктів на Херсонщині.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: