Влада має зупинити незаконний експорт лісу з України, а не легалізовувати його – еколог

Влада має зупинити незаконний експорт лісу з України, а не легалізовувати його – еколог
У 2015 році Україна заборонила експорт лісу-кругляку на 10 років. Проте, зараз нардепи виступили з ініціативою зняття мораторію
фото: Укрінформ

Україна має відходити від практики експорту сировини, нам потрібно розвивати власне виробництво – Кирильчук

Влада має зупинити контрабанду лісу-кругляку з України, а не скасовувати мораторій на його вивезення, адже він дозволяє зберегти наші ліси та розвивати вітчизняну економіку. Про це заявив керівник програми Організації Об'єднаних Націй із промислового розвитку UNIDO в Україні Ігор Кирильчук.

«Він (законопроект про скасування мораторію, – ред.) з точки зору української економіки, українських лісів є шкідливим для України. Тому що краще вивозити продукцію», – сказав Кирильчук.

Він наголосив: Україна має відходити від практики експорту сировини, нам потрібно розвивати власне виробництво. З огляду на це, на його думку, скасування діючого мораторію на вивезення лісу-кругляку призведе до негативних наслідків як для екології, так і для економіки країни.

Депутат також вважає, що влада повинна вжити максимальних заходів для зупинки контрабанди лісу, яка ще досі діє, адже через неї країна зазнає значних втрат.

«Контрабанда є – її треба припинити. Це легко припиняється чіпуванням деревини і відповідною роботою митниці. Всі це знають. А не тому, що є контрабанда, то давайте її збільшимо, легалізуємо», – зазначив Кирильчук.

Нагадаємо, у 2015 році Україна заборонила експорт необробленої деревини (лісу-кругляку) на 10 років. Проте, зараз народні депутати виступили з ініціативою зняття мораторію на експорт.

Раніше народний депутат із фракції «Батьківщина» Михайло Цимбалюк заявив, що вирубка лісів в Україні набула загрозливих масштабів, тому нам потрібна чітка державна політика у сфері їхньої охорони, інакше їх буде втрачено.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: