Царська риба повертається в столичні води Дніпра

Царська риба повертається в столичні води Дніпра

У рамках програми «З відновлення київських водойм» 7.10.2016 в центрі Києва на набережній Гідропарку відбудеться яскравий, масштабний захід із зариблення Дніпра

Три роки поспіль через складну економічну ситуацію бюджетне фінансування зариблення вітчизняних водойм є мінімальним. І тому так важливо для столичної акваторії допомога з боку позабюджетних і громадських організацій.

Дніпро втратив власну течію – його перегородили дамбами, перетворивши на каскад водосховищ. Вода в них мало проточна, а це сприяє розростанню водної рослинності, якою вкриті сьогодні сотні гектарів столичної акваторії.

За рекомендацією вчених для природної біологічної меліорації 7 жовтня 2016 року буде випущено понад 4 тонни молоді рослиноїдних видів риби (товстолоб, білий амур, короп).

Але основним у заході стане випуск 1000 штук молоді стерляді (царської риби).

У зарибленні візьмуть участь діти-переселенці, учні 5-ї київської школи, що перебуває під патронатом Соціального центру Української православної церкви Київського патріархату та особисто святішого патріарха Філарета. Ці діти з нелегкою долею зіткнулися в свої юні роки з болем, вони зможуть, загадавши своє найпотаємніше бажання, випустити «золоту рибку» в столичні води. Під час зариблення Національний еколого-натуралістичний центр Міністерства освіти України проведе реабілітаційний зелений урок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: