Через рік кияни попрощаються з жетонами в метро

Через рік кияни попрощаються з жетонами в метро

Відмова від жетонів буде поступовою для пасажирів

У столичному метрополітені вже до кінця наступного року зникнуть звичні всім жетони. Про це повідомив начальник Київського метрополітену Віктор Брагінський.

У прес-службі метрополітену цю інформацію підтверджують. «Ми впевнено йдемо до цього рішення. Буквально кілька місяців тому кількість пасажирів, які користуються для проїзду безконтактними картками, картками киянина перевищила кількість тих, хто купує жетони. Для багатьох громадян жетони – це символ метро, і вони купують їх за традицією. Але дедалі більше людей переходять на картки, проїзні. Це вигідно і за вартістю, і за економією часу. З карткою не потрібно стояти в черзі до каси – просто підніс її до турнікету і пішов на перон», – сказала нам начальник прес-служби Київського метрополітену Наталія Макогон.

За її словами, відмова від жетонів буде плавною для пасажирів. «Але це безповоротний процес. У метро не повинно бути місця для розміну великих купюр вранці, як це зараз відбувається в підземці. Такого немає в жодній країні Європи. Жетони зникатимуть і після впровадження єдиного електронного квитка в транспорті. Я думаю, що ми відмовимося від жетонів ближче до кінця наступного року. Жетони буде складено в мішки і відвезено на склад, туди, де зберігаються всі декомунізовані пам'ятники. Що з ними робитимуть – вирішити Київрада, оскільки це комунальне майно», – говорить Макогон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: