Глава Подільського району: На знесення найскладнішого МАФу у мене пішов рік

Глава Подільського району: На знесення найскладнішого МАФу у мене пішов рік

Деякі МАФи стоять вже понад 20 років, і їхні власники звикли «домовлятись», скаржиться голова Подільскої РДА

Голова Подільської райдержадміністрації Києва Валентин Мондриївський розповів в інтерв’ю «Главкому» про труднощі боротьби з сумнозвісними МАФами, власники яких мають покровителів у старій міліції та старій владі.
«Повірте, МАФів така кількість у місті була, що двох років замало. Так не буває, що вийшов на телебачення, сказав: «Боремося з МАФами!», і назавтра вони зникли. Їхні власники протидіють», - зазначив Мондриївський.
За словами голови Подільського району, підприємці мають самі зрозуміти, що подібний бізнес був вигідний у «буремні 90-ті», проте вже настали нові економічні реалії. «Підприємці до мене приходять і кажуть: «Як ви можете мене зносити? Я тут 20 років стою, вас ще не було». Добре, давайте подивимось на те, що було 20 років тому. МАФи як явище тільки з’явилися. Тоді була певна економічна ситуація: перехід з однієї країни до іншої. Потім це переросло в бізнес. Зараз у більшості МАФів торгують не власники, а наймані працівники. Свого часу, коли це стало бізнесом, мережевики понаставляли МАФів і почали здавати їх в оренду. Чудовий бізнес - нічого не треба робити. Ставили їх де хотіли, домовлялися. Стара прокуратура мала до цього стосунок, стара міліція, усі адміністрації. І всіх це влаштовувало. І я підприємцям пояснював: ви 20 років стояли й не розуміли, що це тимчасове явище? Той, хто був розумніший, той 5-10 років пропрацював, заробив гроші й інвестував дохід в інший вид діяльності. А ви, кажу, вирішили, що тимчасове буде вічним», - розповідає він.
Мондриївський зізнався, що найскладніший МАФ довелося зносити цілий рік, оскільки «власник цього МАФу - колишній чиновник Подільського району - постійно приносив якісь довідки про подовження дозволу» та вміло використовував «діри» в законодавстві.
Новий голова Подільського району також зізнався, що після його призначення головою району з ним також намагалися «домовитися» за старими схемами. «Усі звикли, що потрібно кудись іти домовлятися», - відзначив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: