Київ отримає від Європейського інвестиційного банку 100 млн євро. На що підуть кошти?

Київ отримає від Європейського інвестиційного банку 100 млн євро. На що підуть кошти?
Столична влада підписала кредитну угоду з Європейським інвестиційним банком
фото: пресслужба Віталія Кличка

Київ оновить тролейбусний парку і вагонний парк метрополітену

Київ підписав кредитну угоду на 100 млн євро між столицею та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ). Ця угода дозволить місту отримати кошти на оновлення тролейбусного парку та вагонного парку метрополітену.

Угоду підписали мер столиці Віталій Кличко, голова представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Ерік де Загон та голова Представництва ЄС в Україні посол Матті Маасікас. Про це повідомляє пресслужба міського голови.

«Кредитний договір, який ми сьогодні підписуємо, – найкраща фінансова угода для міста за останніх 30 років. Вона дозволить столиці отримат 100 млн вро на оновлення тролейбусного парку, а також – вагонного парку метрополітену міста. Без перебільшення, це допоможе підвищити доступність і поліпшить якість послуг громадського транспорту в Києві – зазначив мер столиці. – Підкреслю, це – перший кредит від Європейського інвестиційного банку в Україні, запропонований місту напряму без участі держави. Ця нова модель фінансування відповідає стратегії уряду України, спрямованої на фінансову децентралізацію та делегування повноважень».

За словами Кличка, проєкт буде втілюватись містом через комунальні підприємства «Київпастранс» і «Київський метрополітен».

«Кредитні кошти ЄІБ на цей проєкт – це можливість для Києва збільшити ресурси для закупівлі нових сучасних тролейбусів і вагонів метро, а також – розширити мережу електротранспорту. Бути першим містом України, що отримає пряме фінансування від ЄІБ, має велике значення для нас. Ми вдячні Європейському Союзу і його банку – ЄІБ – за таку підтримку і довіру. Новий електротранспорт сприятиме і розвитку Києва як сучасного і більш екологічного міста», – підкреслив Кличко.

Як повідомлялося, 7 грудня Київрада підтримала укладення кредитного договору із Європейським інвестиційним банком. 100 млн євро підуть на придбання тролейбусів великої та особливо великої місткості: 65 тролейбусів довжиною понад 11,9 м, 72 тролейбуси довжиною понад 18,5 м. Також місто купить 50 вагонів метро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: