Київрада зібралася на засідання: головне питання - угода з «Київенерго»

Київрада зібралася на засідання: головне питання - угода з «Київенерго»

Головним питанням засідання є прийняти рішення щодо виконання чергового етапу завершення угоди з ПАТ «Київенерго»

У вівторок, 24 квітня, продовжилося пленарне засідання Київської міської ради від 17 квітня 2018 р.

На сьогоднішньому засіданні, зокрема, депутати Київради можуть прийняти рішення щодо виконання чергового етапу завершення угоди з ПАТ «Київенерго». Якщо рішення не буде прийняте, існує загроза виникнення надзвичайної ситуації регіонального масштабу, заявили у КМДА.

Київська влада почала готуватися до завершення угоди 2 роки тому. У 2016 році було створено відповідне підприємство КП «Київтеплоенерго». Процес передачі майна на баланс та переведення більш як семи тисяч працівників до «Київтеплоенерго» проходитиме у два етапи: з травня приймаються на баланс мережі, котельні та частина персоналу, а вже з липня – ТЕ5, ТЕЦ6, сміттєспалювальний завод «Енергія» та інша частина персоналу.

Однак існує проблема з регуляторним забезпеченням передачі ТЕЦ та заводу. Мова йде, в першу чергу, про ліцензії для КП «Київтеплоенерго». Підприємством було надано всі необхідні документи до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, однак поки що триває процес переформатування комісії, і міське підприємство з об’єктивних причин не може отримати ліцензії.

Для вирішення цієї проблеми минулого четверга був зареєстрований та внесений до порядку денного засідання Київради проект рішення, прийняття якого забезпечить безперебійність роботи об’єктів теплового господарства «Київенерго»: на час, поки не буде виконано усі технічні й організацій на процедури завершення угоди, ПАТ «Київенерго» забезпечує роботу двох ТЕЦ, заводу «Енергія».

Засідання проходить у будівлі Київради за адресою: вул. Хрещатик, 36, 4-й поверх, Зала засідань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: