Київрада заборонила продаж алкоголю в нічний час

Київрада заборонила продаж алкоголю в нічний час

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі в столиці.

Відповідні обмеження діятимуть з 23:00 до 10:00 для всіх суб'єктів господарювання, які мають ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, окрім закладів ресторанного та швидкого харчування.

“Щороку в Україні від алкоголю помирає 40 тисяч осіб. Цю страшну статистику ми можемо зупинити тільки рішучими діями направленими на пропагування здорового способу життя та обмеження вживання алкоголю.

Переваги від обмеження продажу алкоголю в магазинах з 23:00 до 10:00 для столиці очевидні. Зокрема це сприятиме впровадженню соціально орієнтованої та дружньої концепції розвитку міста, зниженню рівня дитячого п’янства та зменшення криміногенної ситуації в столиці. Кияни варті того, щоби жити у спокійному, цивілізованому, європейському місті”, — говорить депутат Київради Владислав Михайленко, який є суб'єктом подання відповідного рішення.

Також дане рішення дозволить зменшити обсяги споживання алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива. Це сприятиме зростанню позитивного впливу на суспільство, зокрема знизить рівень злочинності та смертності, збільшить тривалість життя населення, забезпечить гідне ставлення до здоров'я людини, як до найвищої соціальної цінності.

Рішення підтримали 86 депутатів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: