Кличко про недоторканність: Закон один для всіх, винятків не повинно бути ні для кого

Кличко про недоторканність: Закон один для всіх, винятків не повинно бути ні для кого

«При розгляді питання щодо зняття депутатської недоторканності викнятків не повинно бути ні для кого»

Верховна Рада, розглядаючи питання про зняття недоторканності з народних депутатів, повинна керуватися винятково регламентом, законодавством та відповідальністю, покладеною на нардепів їхніми виборцями. І винятків не повинно бути ні для кого з депутатів – незалежно від того, до якої фракції вони входять. Про це в коментарі журналістам заявив мер Києва Віталій Кличко.

«При розгляді питань про позбавлення недоторканності народних депутатів, щодо яких надійшли подання від генерального прокурора, виключень не повинно бути ні для кого – незалежно від того, до якої фракції входить той чи інший депутат. Якщо є в правоохоронних органів факти, які потребують розслідування, значить треба дати їм можливість виконувати свою роботу. Цього сьогодні вимагає суспільство. Народні депутати з групи «УДАР» підтримають зняття недоторканності з усіх депутатів, щодо яких є подання в парламенті», – підкреслив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що депутатський мандат не дає права чи індульгенції на порушення законів. І суспільство повинне бачити, що недоторканних немає, що перед законом усі рівні і відповідальність буде для всіх – і для пересічних громадян, і для представників тієї чи іншої гілки влади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: