Кличко розповів, коли Києву дадуть тепло

Кличко розповів, коли Києву дадуть тепло

Влада міста готова підключати до опалення об’єкти соціальної інфраструктури столиці за індивідуальними заявками

Київська влада готова підключати до опалення школи, дитсадки та лікарні столиці за індивідуальними заявками закладів. У житлові ж будинки міста подача тепла розпочнеться, коли середньодобова температура знизиться до +8 градусів. Про це в ефірі телеканалу «Київ» заявив мер столиці Віталій Кличко.

«Якщо середньодобова температура повітря нижча за +8, то ми можемо розпочинати опалення житлових будинків. Що стосується лікарень, дитсадків та шкіл, можемо розпочати подачу тепла не чекаючи зниження температури до вказаних показників. Якщо є заявки від закладів, ми їх підключатимемо до опалення», - зазначив Кличко.

Він нагадав, що мережа опалення у Києві – найбільша в Україні і одна з найбільших в Європі, тому аби тепло після старту опалювального сезону дійшло до кожної квартири в більш як 11 тисяч багатоквартирних будинків, технологічно необхідно близько тижня. «Одних лише труб теплопостачання в столиці – майже 3 тис. км. Коли ми запускаємо систему опалення у місті, то потрібно близько тижня, аби вона запрацювала на повну потужність. До того ж, всі знають, що ця система у занедбаному стані, адже роками нічого не ремонтувалося. І зараз ми перекладаємо тепломережі, яким 30, а то й 40 років», - зазначив мер.

За словами Кличка, місто поступово переходить до нових технологій та стандартів теплопостачання і теплозбереження. «Такі технології дають можливість економити тепло, а відповідно - і кошти як міста, так і споживачів. Ми робимо все можливе, аби зняти навантаження на мешканців, хоча вчергове хочу нагадати: місто не формує тарифи на тепло. Однак наше завдання – зробити так, аби люди сплачували менше. Тому ми працюємо над утепленням будинків, обліком тепла завдяки будинковим лічильникам. У Києві встановлені такі лічильники у 100% житлових будинків – це найкращий показник в Україні. Ми також продовжуємо програму 70/30, яку почали впроваджувати три роки тому, і яка показала свою ефективність. За цією програмою 70% тепломодернізації фінансує місто, а 30% - мешканці будинку», - підкреслив мер столиці.

Кличко також нагадав, що за нормами оптимальна температура у квартирі під час опалювального сезону - близько +18 градусів. «Але, якщо говорити про забезпечення комфортної температури, то тут мусимо бути справедливими й говорити про тристоронню відповідальність: «Київенерго» і «Єврореконструкції» як теплопостачальних підприємств, ЖЕКу як організації, що обслуговує мережі всередині будинку, і споживача, який, зі свого боку, теж може вплинути на температуру. Наприклад, утеплити вікна, двері тощо. Якщо ж ви як споживач виконали все, а в квартирі холодно, просимо звертатися на гарячу лінію 1557», - зазначив Кличко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: