Кличко: Тільки кияни повинні вирішувати, яким бути Києву

Кличко: Тільки кияни повинні вирішувати, яким бути Києву

Містобудівна рада зможе дати чіткі рекомендації щодо проекту реконструкції фасаду будівлі театру на Подолі, аби архітектурний ансамбль Андріївського узвозу був збережений.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Київ».

«Дуже добре, що в Києві з’явився новий сучасний театр, побудований за рахунок меценатів, і який передадуть місту. Але архітектурний ансамбль на Андріївському узвозі, на цій історичній знаковій вулиці, повинен бути збережений. Потрібно доопрацювати зовнішній вигляд будівлі театру на Подолі, який сьогодні жваво обговорюється», – зазначив Віталій Кличко.

Він зауважив, що підрядник має врахувати всі рекомендації містобудівної ради.

«Будівля театру ще не здана в експлуатацію. Ще зарано говорити про її фінальний вигляд. Впевнений, що містобудівна рада зможе дати чіткі рекомендації, щоби суперечок, які точаться в ЗМІ і соцмережах, не було. Без врахування думки фахівців, без узгодження з громадськістю, ця будівля не буде здана в експлуатацію», – підкреслив Віталій Кличко.

Київський міський голова наголосив, що будь-яке будівництво, особливо коли йдеться про історичну зону, має бути узгоджене з фахівцями і пройти громадське обговорення.

«Тільки кияни повинні вирішувати, яким бути Києву!» – зазначив Віталій Кличко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: