Кличко вже завів розмови про наступний опалювальний сезон

Кличко вже завів розмови про наступний опалювальний сезон

Київ здійснює підготовку до нового опалювального сезону.

Ми встановлюємо теплові лічильники на будинки і замінюємо старі труби. Водночас, сьогодні головна проблема - блокування рахунків енергокомпаній, зокрема Київенерго. Тому я звернувся до Президента України з проханням невідкладно доручити уряду врегулювати це питання. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції об’єкту по вулиці Гетьмана, 27, де ведуться гідравлічні випробування та ремонт тепломереж.

 

У нас відбувається підготовка до нового опалювального сезону, замінюємо старі труби, які були покладені ще в 60-х роках, а  термін їх експлуатації - 25 років - вдвічі перевищений. На жаль, у такому стані більшість комунікацій міста. Ми вкладаємо кошти і робимо все, щоби поступово замінювати комунікації  які вичерпали свій термін експлуатаціі. Якщо тепловтрати при старих комунікаціях складали більше 15%, то зараз - 7%. Це гроші міста і кожного киянина. Наше завдання - щоби взимку в кожній квартирі, в кожному будинку було тепло, - зазначив Віталій Кличко.

Однак сьогодні в Україні, підкреслив мер Києва, підготовка до опалювального сезону під загрозою зриву через заблоковані рахунки енергокомпаній. Накладено арешт на рахунки 104 найбільших теплопостачальних підприємств країни, зокрема і «Київенерго». «Наслідки цієї ситуації можуть зачепити кожного мешканця столиці. Тому сьогодні я направив листа на Президента України з проханням невідкладно доручити уряду врегулювати це питання. Наше завдання - зробити все, щоби в жодному разі не було зриву підготовки до опалювального сезону і щоби з настанням холодів в кожному столичному будинку було тепло», - наголосив Віталій Кличко.

Мер також підкреслив, що уряд і НКРЕ повинні переглянути тарифи і не підвищувати їх, «інакше ми зіткнемося з неспроможністю людей платити за новими цінами».

Разом з тим, зазначив Віталій Кличко, столична влада робить все, щоби зменшити фінансовий тиск на киян через зростання тарифів. «Ми продовжуємо встановлювати в житлових будинках лічильники тепла, які дозволяють економити до 30-40% тепла, а отже плати за нього. Київ сьогодні лідер за рівнем оснащення приладами обліку. Нам вдалось обладнати такими пристроями 90% житлових будинків. Для порівняння - в середньому по країні цей показник - 55%. До початку опалювального сезону кількість лічильників повинна бути 100%», - сказав Київський міський голова.

Крім того, Віталій Кличко звернувся до керівництва Київенерго, щоби вони продовжили за визначеним графіком монтаж усіх приладів обліку і проведення планових та аварійних робіт, а також забезпечили відновлення благоустрою після проведення аварійних розриттів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: