На столичних ярмарках не продаватимуть швидкопсувні продукти

На столичних ярмарках не продаватимуть швидкопсувні продукти

КМДА разом із Держпродспоживслужбою ініціювали введення тимчасової заборони на реалізацію на ярмарках продуктів харчування, що швидко псуються.

«Враховуючи підвищення температури повітря, сьогодні буде прийнято рішення щодо призупинення реалізації швидкопсувних продуктів на столичних ярмарках», – розповів Геннадій Пліс.

Таку ідею підтримав начальник Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Олег Рубан. Він додав, що до продуктів із нетривалим строком придатності відносяться ті, що повинні зберігатись при температурі не більше 6-8 градусів.

«Це м’ясо, молоко, риба, сир, кулінарні вироби. Всі інші продукти, овочі, фрукти можуть зберігатись при температурі від 10 до 20 градусів. Тому зараз, враховуючи спекотний період, є пропозиція призупинити продаж швидкопсувних продуктів харчування», – зауважив Олег Рубан.

Він переконаний, що холодильники, які деякі підприємці намагаються встановити на ярмарках, не можуть повноцінно справитись зі своєю функцією.

«Ці холодильники можуть працювати годину-дві, але навряд чи впораються з повноцінним охолодженням упродовж дня. Така техніка коштує дуже дорого, а тому її ніхто не використовує», – підкреслив голова Держпродспоживслужби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: