Психологиня порадила, як впоратись із нападами паніки під час карантину

Психологиня порадила, як впоратись із нападами паніки під час карантину
Під час карантину люди можуть відчувати дискомфорт і напади паніки

Будь-яка творчість допомагає пережити важкий період

Багато людей, яким сьогодні через карантин доводиться сидіти вдома, можуть відчувати дискомфорт, занепокоєння, а іноді навіть паніку. Як справлятися з цими симптомами, розповіла під час ефіру спецпроєкту «Карантин» на телеканалі «Київ» дитячий і сімейний психолог Вікторія Петренко.

Активним людям психолог порадила обов'язково займатися фізичними вправами. Якщо ви відчуваєте напад паніки, зробіть глибокий вдих і різкий видих через рот. Повторіть кілька разів. Це дозволить знизити кров'яний тиск і заспокоїти нервову систему.

Також з нападами паніки і роздратуванням допомагають впоратися вправи для дрібної моторики рук. Наприклад, візьміть олівець, бажано гранований дерев'яний, або будь-який інший предмет з натуральної речовини і почніть його розтирати в долонях. Також можна просто розтерти кінчики пальців. Постарайтеся на щось переключити свою увагу - послухайте улюблену музику, подивіться мультфільм, кіно, все, що вам приносить задоволення.

На думку психологині, будь-яка творчість дуже допомагає пережити важкий період. Причому, креативно можна підходити до будь-якої справи. Наприклад, почати створювати нові страви. Коли мозок зайнятий творчістю, йому не до паніки.

Також Петренко розповіла, чим можна зайняти нудьгуючих в чотирьох стінах квартир дітей. «Будь-яку корисну справу, наприклад, прибирання можна перетворити на розвиваючу гру. Наприклад, змішайте шкарпетки і дайте дитині їх розібрати за кольором, довжиною та якістю по різних коробочках. Віддайте їй стару косметику, нехай вона малює не тільки фломастерами і олівцями, але маминими старими лаками для нігтів. Заведіть з дітьми відеоблог, в якому будете постити всі цікаві моменти, які зараз з вами відбуваються. Впевнена, коли все закінчиться, буде цікаво його перегорнути і подивитися, як ми проводили цей час вдома», - говорить Вікторія.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: