Столична школа на один день стала американською в'язницею

Столична школа на один день стала американською в'язницею

Заради кіно

Ідея директора не сподобалася керівництву управління освіти.

Двір київської гімназії використали як американську тюрму для зйомок кіно втрапив в освітньо-кіношний скандал після того, як батьки учнів оприлюднили фото зі зйомок на подвір'ї навчального закладу. Там знімали сцени для ролику про тюрму.

Будівля 179-ї столичної гімназії привабила режисерів темною цеглою та архітектурою 1960-х років. Робота кіношників тривала один день. Декораціями стали ґрати та сторожова вежа. «Головне, щоб не було в'язниці в голові», - пояснила директор школи Ірина Чернілевська.

Провокативний ролик для їзраїльського комедійного телесеріалу знімала українська фірма. Її керівник проблем у перевтіленні освітнього закладу в тюремний антураж не бачить. «Це ж не справжня тюрма, ніхто туди в'язнів не возив», - зауважив він. Ідею знімати кіно в Україні, а не тому ж Ізраїлі пояснив просто – тут дешевше.

Стати в'язницею гімназія погодилася за 570 доларів. Ці гроші отримав шкільний благодійний фонд, як добровільний внесок за зйомку. Вони задокументовані, як 15 тисяч гривень. Директор мріє придбати за них стіл для тенісу і нове обладнання для кабінету біології: стіл і кілька мікроскопів.

У районному управлінні освіти такому варіанту заробітки не раді. Там кажуть, що звільняти директора не будуть, але подібні ініціативи не вітаються. Дозволів на знімання, якби за ними зверталися, освітянські керівники не надали б. Натомість батьки зібралися на свій комітет, аби підтримати директора школи. Діти ж тішаться з того, що тепер їхня школа стала широко відомою.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: