Столична влада нагадала киянам про штраф за відвідування кладовищ

Столична влада нагадала киянам про штраф за відвідування кладовищ
Біля кладовищ чергують патрулі поліції
Фото: Нацполіція

Доступ до кладовищ обмежено до 6 червня

В умовах поширення епідемії Covid-19 та дії обмежувальних заходів, запроваджених на рівні всієї країни, поминальні дні перенесені на 6 червня. До того часу доступ до кладовищ обмежений. Про це нагадали в Київській міській держадміністрації.

Згідно із рішенням міської постійної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у столиці обмежено доступ громадян до місць поховань на території міських кладовищ, окрім випадків поховань (згідно із нормами, встановленими на час карантину).

Відповідне доручення про обмеження надане Департаменту житлово-комунальної інфраструктури, ГУ Національної поліції України в місті Києва та управлінню Патрульної поліції в Києві.

«Просимо поставитись до цього із розумінням», - закликали киян у КМДА.

Порушення умов карантину, недотримання протиепідемічних заходів та санітарного законодавства тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність. Нижній поріг штрафу становить 17 тисяч гривень.

Як повідомлялося, столична влада домовилися з представниками конфесій перенести поминальні дні на 6 червня.

Із 17 квітня до окремого розпорядження кладовища Києва обмежені для відвідування, окрім проведення поховань. Столична влада оприлюднила перелік міських кладовищ, доступ до яких обмежується.

Влада Київської області слідом за столичною теж закрила цвинтарі на час карантину.

Поблизу кладовищ чергують посилені патрулі поліції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: