У ГПУ назвали організацію, голова якої допоміг «беркутівцям» утекти з Києва і приховати зброю

У ГПУ назвали організацію, голова якої допоміг «беркутівцям» утекти з Києва і приховати зброю

Підозрюваного не заарештовано.

Лідер громадської організації «Ніхто крім нас», яка об'єднує ветеранів війни в Афганістані, допоміг виїхати з Києва співробітникам «Беркуту», причетним до розстрілів людей на Майдані.

Також він допомагав із знищенням зброї, з якої вбивали активістів.

Про це в інтерв'ю LB.ua розповів керівник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк. На уточнювальне питання журналіста, чи цю людину звуть Олександр Ковальов, керівник департаменту ГПУ сказав, що не може називати прізвище підозрюваного.Також він відмовився на стадії досудового слідства розповідати про мотиви керівника організації афганців.

«Йому повідомили про підозру у приховуванні злочину, це стаття 396 Кримінального кодексу, санкції якої передбачають позбавлення волі до 3 років, тобто, це не тяжкий злочин, середньої тяжкості. Кримінальний кодекс не передбачає у такому випадку арешт як запобіжний захід», - сказав Горбатюк.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко нещодавно заявив, що учасник Євромайдану допоміг вивести з Києва співробітників «Беркута» з так званої «чорної сотні», які розстрілювали учасників революції.

«За допомогою військової контррозвідки ми знайшли зброю «чорної сотні», у тому числі снайперську гвинтівку, яку бачила вся країна на страшних кадрах з Майдану. Ми знайшли її разом з великою кількістю автоматів в одному з київських озер, вони були розрізані і втоплені однією групою, керівник якої вже проходить по слідству. На жаль, це особа, яка, за нашою версією, за вказівкою (екс-міністра внутрішніх справ) Захарченка вивела «чорну сотню» з Києва, знищила зброю і втопила її, хоча сам він був разом із нами на Майдані», - сказав Луценко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: