У Києві багатоквартирний будинок залишили без газу

У Києві багатоквартирний будинок залишили без газу

Мешканців попередили про необхідність додаткових договорів.

У Києві цілий будинок відімкнули від газу, пояснивши, що шукають витік у газовій системі. Люди обурені, бо не можуть ні приготувати їжу, ані помитися - воду в цих квартирах нагрівають газові котли.

Мешканці зібралися сьогодні під будинком, обурені тим, що минає вже 5-та доба, як їм відімкнули газ.

Представники «Київгазу» пояснюють, що проводили в будинку випробування і встановили, що десь тут протікає газова система.

«Причина відключення - випробування проводяться. Падіння газу в мережі, десь виток тощо. Зараз будемо шукати», - кажуть ремонтники.

Люди невдоволені, що огляд роблять довго, а в вихідні - не працювали. Газовики своєю чергою скаржаться, що декого з пожильців немає вдома. Огляд триває. Із квартир вдувають у систему повітря, і дивляться на манометр.

Але випробування - це ще не все. Люди обурюються, що від них тепер вимагають отримати дозволи на використання котлів, хоча їх мешканці встановили ще 10 років тому. Але газовики кажуть, що на це не було від них документів. Крім угоди на постачання газу.

«Договір укладається на поставку газу, але технічні моменти він не вирішує», - стверджують у «Київгазі».

Крім того, будинок почали оглядати пічники. Претензії посипались і від них. Про те, що, наприклад, деякі труби мають бути з міцного металу.

Пічники кажуть, що до них тут працювала інша організація, а крім того 2 роки тому правила безпеки стали суворішими. Люди підраховують, скільки це кожному обійдеться. В середньому – у 2 тисячі гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: