У Києві близько 70 тисяч сімей чекають на свої квартири в черзі

У Києві близько 70 тисяч сімей чекають на свої квартири в черзі
Фото: evrovektor.com

На квартирному обліку в районних адміністраціях перебуває 68 404 родини

Київська міська державна адміністрація констатує перебування у черзі на отримання квартири 68 404 сімей. Про це йдеться у звіті відомства на запит «Українських новин».

На сьогодні на квартирному обліку в районних адміністраціях перебуває 68 404 родини та одиноких громадян, з них на загальних підставах – 36 050 сімей, у позачерговому списку – 6487 і в першочерговому списку – 25 867.

На соціальному квартирному обліку перебуває 160 осіб.

Згідно з чинним законодавством, забудовників звільнено від безоплатної передачі органам місцевого самоврядування частини житлової площі за зведене житло. Тому житлоплоща в департамент будівництва та житлового забезпечення не надходить.

Оскільки фінансування соціального житла в Києві в 2013–2016 роках не здійснювалося, таке житло в районні адміністрації також не передавалося.

Згідно з програмою економічного і соціального розвитку Києва на 2017 рік, ухваленою Київською міською радою в понеділок, 12 грудня, на закупівлю соціального житла для пільговиків квартирного та соціального квартирного обліку передбачено 10 млн гривень.

На квартирний облік у Києві ставлять осіб, які потребують поліпшення житлових умов, постійно проживають та зареєстровані в місті не менше 5 років.

Цей строк не поширюється на випадки реєстрації другого з подружжя, неповнолітніх дітей і непрацездатних батьків.

Потребуючими поліпшення житлових умов визнаються громадяни, які живуть в окремих квартирах і мають житлову площу до 7,5 кв. м включно на кожного члена сім'ї. Якщо один з них хворий на певну хронічну хворобу, норма для нього – 9 кв. м.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: